Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Pexels Работната група се обърна към Следствения комитет

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Pexels Работната група се обърна към Следствения комитет
Коментари Харесай

Кримските власти искат да започнат производство срещу 12 граждани на Украйна

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pexels
Работната група се обърна към Следствения комитет и ФСБ на Руската федерация с искане за формиране на наказателно дело против 12 жители на Украйна за блокадата на Крим, в това число водната обсада, оповестява ТАСС.

Това разгласи на съвещание на работната група първият заместник-говорител на Държавния съвет на Крим Ефим Фикс.

„ Молим проверяващия комитет и ФСБ да извършат процесуална инспекция, да образуват наказателно дело против жителите на Сенченко Андрей Владиленович, Джемилев Мустафа, Чубаров Рефат Абдурахманович, Бабин Борис Владимирович, Порошенко Петър Алексеевич, Ислямов Ленур Едемович, Сташук Василий Андреевич, Лука Викторович, Поросюк Владимир Зиновиевич, Путилов Андрей Станиславович, Воробиев Александър Степанович, Кравчук Леонид Макарович “, сподели заместник-председателят на Държавния съвет.

Той разясни, че Следственият комитет на Руската федерация и ФСБ желаят да образуват производства по следните учредения за състав на закононарушение: „ Терористична офанзива “, „ Помощ, обществени обжалвания и аргументация на терористични действия “, „ Организация на терористичната общественост и присъединяване в него ", " Организация на активността на терористични организации ", " Саботаж ", " Екоцид ", " Закон за интернационалния тероризъм ".

По-рано кримските управляващи оповестиха, че ще заведат дело против някогашния президент на Украйна Порошенко и още четирима жители на тази страна за вреди, породени от блокади на вода, сила, превоз и храна. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР